7.12.2021. 18:43
1
Drljević: Ako se neko razboli, a primio je dvije ili tri doze – to nije do vakcine
Stabilnim ocjenjuju stanje i u UKC Banjaluka. Kažu, velika je mogućnost da bude pogoršano nakon novogodišnjih praznika

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata testirana su ukupno 3.684 uzoraka od kojih je 668 bilo pozitivno na Covid-19.


Preminule su ukupno 32 osobe, 16 u Federaciji BiH, 15 u Republici Srpskoj, te jedna osoba u Brčko distriktu BiH. Do sada je u Bosni i Hercegovini od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 12.814 osoba.


Iz Opšte bolnice Abdulah Nakaš poručuju da nije zabrinjavajući broj hospitalizovanih ali jeste – onih koji su na respiratoru.


- -Jutros je bilo 60 pacijenata, nas zabrinjava povećanje broja kritičnih pacijenata, tj. onih koji su vezani za respirator. Takvih je između 10 i 15 - kazao je dr. Ednan Drljević za N1.


Još sporadičniji slučajevi od vakcinisanih, među hospitalizovanim, su djeca.

- Djeca to zaista lako preboljevaju, u 99% slučajeva kao lakši oblik gripe. Ali djeca su veliki širitelji infekcije, ostvaruju jako puta kontakata, 10 puta više nego odrasli ljudi i sa epidemiološke strane oni predstavljaju problem, tako da bi dobro bilo da se vakcinišu i da se taj problem umanji-  dodao je dr. Drljević.


(Kenan Bešlija)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.