9.12.2021. 15:04
0
Milanović ponovo šokira: Čim su hrvatski predstavnici nešto rekli odmah krivi - genocidni gadovi, to su uličarske fore
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne zna kako da se zaustavi. Iz dana u dan njegove su izjave šokantnije od onih dan prije. Milanović je i danas tokom press konferencije koju je održao na Pantovčaku izbacio rafal uvreda prema BiH, Srebrenici, Džaferoviću i PIC-u.

Prije svega se osvrnuo na Srebrenicu i genocid koji se desio krajem rata rekavši kako srpska strana ima problema s kolonijalnim upravljanjem u BiH.

- Jeste li primijetili što se dogodilo u parlamentu BiH u Sarajevu? Tzv. srpska strana i hrvatska su htjele ukinuti Inzkovu kolonijalnu odluku.. zašto bi oni to radili? Ja sam to bezbroj puta nazvao genocidom, rekao je.

A zatim je dodao kako su njegove izjave o Srebrenici bile motivirane time što ima posla s ljudima koji lažu i kradu, prenosi Index.hr.

- Džaferović je bio hostesa mudžahedinima, to je stari udbaš. Žao mi je što je Čović na to nasjeo, a opet mi nije žao. Netko će reći da imam predrasude prema Bošnjacima, jok, rekao je.

Iako je tokom jučerašnjeg dana iz Milanovićevog ureda izašlo zvanično saopćenje o odlukama PIC-a, on je danas rekao svoje pravo mišljenje.

- To su politički direktori i fićfirići. Donijeli su zaključke koji pokazuju jasne namjere opstrukcije jer ignorišu činjenicu tri konstitutivna naroda, rekao je Milanović.

Milanović se osvrnuo i na pitanje zakona o zabrani negiranja genocida kazavši kako su fosfornom brzinom tzv. srpska strana i HDZ optuženi da su htjeli ukinuti Inzkovu kolonijalnu odluku da je negiranje genocida kazneno djelo.

- Normalnom čovjeku s minimalno skepse to smrdi. Ajde Srbi, ali gdje je tu HDZ, Čović. To je samoubojstvo. Istina je da su uz posredovnja i nagovaranje međunarodne zajednice, a to su ti politički direktori, ljudi koje niko ne zna, prihvatili prijedlog da tu odluku ukinu i donijeli novu istog sadržaja. Dakle, neki prokurator Judeje Inzko ili kako god se zove, donosi odluku snagom ustava. To ne može biti. Ideja je bila da se pokaže jednak politički stav u proceduri BiH, ne kolonijalne uprave. I tu su im hrvatski predstavnici bili spremni dati ruke. I čim su krenuli – krivi, genocidni gadovi, žele ukinuti kažnjivost negacije genocida. To me podsjeća na najniže uličarske fore, rekao je Milanović, .


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.