9.12.2021. 15:08
0
Suspendovani komandir nakon hapšenja u akciji "Storage 2" dobio otkaz
Suspendovani komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Bosanske Gradiške uhapšen u akciji "Storage 2" Dragan Gavrilović dobio je otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Disciplinska komisija Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS okončala je jučer disciplinski postupak protiv policajca Policijske uprave Gradiška D.G., te ga oglasila disciplinski odgovornim za težu povredu dužnosti "Zloupotreba ili prekoračenje ovlašćenja" za koji mu je izrekla disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je on suspendovan 8. maja 2019. godine rješenjem načelnika PU Bosanske Gradiške, a na osnovu ranije pokrenutog unutrašnjeg i disciplinskog postupka.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je jučer lišen slobode od strane policijskih službenika MUP-a RS u akciji "Storage 2", prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.