10.12.2021. 13:14
3
Počela sjednica NSRS o kojoj se mnogo priča. SDA-ovci otišli na džumu
Počela je posebna sjednica NSRS na kojoj će se razmatrati informacije o ‘vraćanju nadležnosti’.

Sjednicom predsjedava SNSD-ov Bošnjak Denis Šulić. Zanimljivo je da je klub poslanika iz Kluba Zajedno za BiH tražio odmah pauzu od sat i to zbog – džume.

Zahtjev je iznijela Begija Smajić (SDA).

“U ime Kluba tražim pauzu za džumu, vi znate da su naše kolege otišle da klanjaju i da je to vrijeme za muslimane neradno. To bi vi kao Bošnjak trebali znati”, rekla je Smajić.

Šulić je kazao da to neće moći ispoštovati.

“Mi se nalazimo u svjetovnoj vlasti, a ne Islamskoj zajednici ili nekoj drugoj vjerskoj zajednici. Poštujemo svjetovne zakone i trebali ste to na Kolegiju dogovoriti, sad je kasno. Nažalost ne mogu vam izaći u susret”, naveo je Šulić, prenosi RAport.


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.