13.12.2021. 18:06
0
Direktoru centra za istraživanje rata entiteta RS upućene prijetnje, ministar Lučić stao u njegovu odbranu
Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Miloš Lučić najoštrije osuđuje gnusne prijetnje smrću upućene putem društvenih mreža direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Miloradu Kojiću, te apeluje na nadležne institucije da ga zaštite i istraže cijeli slučaj.

Već je postala ustaljena praksa da kada direktor Kojić koji profesionalno i časno obavlja svoj posao, insistirajući da se objelodane i razjasne zločini protiv Srba, a počinioci i nalogodavci kazne, dobija najgore moguće prijetnje. Svi oni koji misle da će na ovaj način sakriti i zataškati zločine protiv srpskog naroda počinjene u otadžbinskom ratu moraju da znaju da je pravda možda spora ali dostižna.


- Direktor Kojić savjesno, odgovorno i svim legalnim sredstvima bori se za istinu i ima punu podršku nadležnih institucija. On je hrabri borac za istinu jer se samo istinom možemo suprotstaviti mračnoj prošlosti, pravashodno, zbog naših budućih generacija. Samo istina može donijeti mir, bez obzira koliko ona bila bolna za drugu stranu koja na ovaj svirep način pokazuje da nije spremna priznati zlodjela niti se pokajati. Prijetnje smrću upućene direktoru Kojiću samo raspiruju mržnju i stvaraju dublje podjele, a to nikome nije u interesu - navodi Lučić u saopćenju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.


(FENA/  K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.