15.12.2021. 14:51
0
Peach o situaciji u BiH i reformama razgovarao sa Schmidtom, Nelsonom i Fieldom
Specijalni britanski izaslanik za zapadni Balkan Stuart Peach, koji boravi u posjeti BiH, susreo se danas s visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom, ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom, a u njegovoj pratnji bio je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

- Dobrodošli u BiH, sir Stuart Peach. Radujemo se zajedničkom radu s vama, ambasadorom Matthew Fieldom i visokim predstavnikom za BiH, na očuvanju bh. suvereniteta i teritorijalnog integriteta i podršci institucijama BiH i građanima u borbi protiv korupcije te unapređenju reformi potrebnih za bolje ekonomske prilike - navela je Ambasada SAD-a u objavi na Twitteru.

Također, kako je zaključeno u objavi, budućnost BiH je u evroatlantskoj zajednici.

Tokom boravka u BiH, Peach je održao niz sastanka s domaćim i međunarodnim zvaničnicima, a poručio je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i visokog predstavnika i međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.