15.12.2021. 14:55
0
Dom naroda odobrio nacrt izmjena Zakona o sukobu interesa u tijelima vlasti FBiH
Dom naroda Federalnog parlamenta prihvatio je na sjednici koja je u toku u Sarajevu Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u tijelima vlasti Federacije Bosne i Hergegovine, čiji su predlagači članovi Parlamenta Elmedin Konaković i Irfan Čengić.

Suština izmjena je u predloženom formiranju odgovarajuće komisije koja bi pratila promjenu legislativa iz ove oblasti.

Nacrt je prema današnjoj odluci Doma naroda, upućen u javnu raspravu od 60 dana.

Za razliku od ovog akta, iz procedure je povučena predložena strategija višegodišnjeg razvoja FBiH, koja je bila naredna tačka dnevnog reda. Povlačenje je zatraženo iz Federalne vlade kao predlagača zbog potrebnih dodatnih konsultacija, kako je rečeno.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.