15.12.2021. 20:44
1
Vukanović tvrdi da je Bakir trgovao s Dodikom, prodao državu
FOTO: N1
Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, kazao je kako su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović “osovina koja melje državu”. Za Dodika je naveo kako je “hrvatski igrač”, a Izetbegovića optužio da je trgovao s Dodikom državnom, rekao je on u programu N1 televizije.

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, kazao je kako su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović “osovina koja melje državu”. Za Dodika je naveo kako je “hrvatski igrač”, a Izetbegovića optužio da je trgovao s Dodikom državnom, prenosi N1.


“On (Dodik,op.a.) je jedno veliko zlo zajedno sa svojim pobratimima i koalicionim partnerima. Uživao sam u emisiji kada vam je gost bio Bakir Izetbegović i kako se preznojava na par pitanja. Isto se ponaša kao Dodik, samo u rukavicama. Dodik, Čović i Bakir su osovina koja melje ovu zemlju. Ali je Dodik najesktremniji”, rekao je Vukanović u Pressingu, televizije N1.


Dodika je nazvao “hrvatskim igračem” i naveo kao primjer izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Grlića-Radmana u kojoj kaže da su ” sankcije Dodiku udar na hrvatske interese”.

“Ja godinama tvrdim da je on hrvatski igrač. Danas jedan do najekstremnijih desničara Škoro kaže ‘nažalost, Dodik je mnogo veći zastupnik hrvatskih interesa nego Čović'”, rekao je Vukanović u emisiji.

Na Izetbegovićevu izjavu da moraju imati koalicione sporazume, kazao je:

“Mora tako biti kada ste slični, korumpirani i vodite računa samo o ličnim partijskim interesima i među njima nema suštinske razlike”.


Čovića je opisao kao obazrivog i da ima “tipično ponašanje hrvatskih političara – sa svima lijepo, ni sa kim iskreno”.

“Dodik govori ono što mu odgovara. O Komšiću govori da je nelegitiman, a onda s ljudima iz DF-a slavi pobjedu u Prijedoru jer su mu pomogli. To je neki dogovor između njega i Bakira. Bila je vrlo mala izlaznost. Zanimljivo je da Bošnjaci nisu glasali. Šta je vrhunski patriotizam? Ko je bolji za BiH, ja ili Bakir? Bio sam ponosan dok je Bakir trgovao sa Dodikom i prodao državu. Recimo na GP Prača da državni prelaz ode u ruke privatnika bliskom SNSD-u. Sto miliona KM. Ja, Jelena i ostali poslanici smo spriječili da UIO ne proda. To što je Bakir uradio za Millbauer, posao od 120 miliona? Neka Adil Osmanović izađe i kaže šta je radio kada je posjetio tu firmu. Je l’ tako branite BiH? A onda s Dodikom postignete ‘deal'”, rekao je Vukanović.


(Amer Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.