16.12.2021. 16:40
1
Dvojica uhapšenih, koji se sumnjiče za ubistva Bošnjaka u Nevesinju i Mostaru, zaposleni su u Oružanim snagama: Evo o kome je riječ
Pripadnici SIPA-e jutros su na području nekoliko bh. gradova uhapsili osam osoba koje se terete da su, na području Mostara i Nevesinja, činili zločine protiv čovječnosti i zločine protiv ratnih zarobljenika.

Ranije je navedeno da su ove osobe uhapšene na području Nevesinja, Gacka, Banje Luke, Trebinja i Sarajeva.

Dvojica uhapšenih u ovoj akciji pripadnici su Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Riječ je o Draganu Đurčiću i Goranu Došli.

Đurčić trenutno obavlja funkciju komandanta 7. bataljona logističke podrške Oružanih snaga BiH, a nekada je bio zamjenik komandanta Petog bataljona Nevesinjske brigade VRS-a.

Goran Došlo je civilno lice zaposleno u Oružanim snaga, a njega su pripadnici SIPA-e jutros uhapsili u kasarni u Rajlovcu. 

Podsjećamo, u današnjoj akciji SIPA-e uhapšeni su: Siniša Kandić, Dragoslav Aćimović, Zdravko Kandić, Dragan Đurđić, Milan Trifković, Goran Došlo, Dragan Ivanišević i Mladen Kandić.

Na teret im se stavlja ubistvo oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciji u mjestu Zijemlje, među kojima je više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece među kojima su i djeca starosti od 15 dana do 2 godine.

 
SIPAAkcija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.