16.12.2021. 19:19
1
"Bolno je sjediti sa Izetbegovićem jer se ništa ne može riješiti, Amerikanci su krivi što ova zemlja nikada nije profunkcionisala"
Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, danas je u Mostaru razgovarao sa predstavnicima srpske zajednice, a nakon sastanka obratio se prisutnim novinarima.

Govoreći o sankcijama, on je ponovio da smatra kako one neće riješiti ništa.

- Ja sam već neko vrijeme pod američkim sankcijama. Ne znam zašto su Amerikanci toliko navalili da pričaju sa mnom, ako u sankcijama već piše da to ne smiju. Pošto sam ja zao momak pa da ne bih ugrozio njihov mentalni svijet, rekao je Dodik.

Amerikancima je poručio da su oni "jedini krivci što ova zemlja nije nikada profunkcionisala".

- U Bidenovoj administraciji nalazi se mnogo ljudi koji su napravili karijere na BiH. Pa sad hoće ponovo isto, da reafirmišu što nije uspjelo 25 godina. I onda traže krivca. U suštini oni su jedini krivci što ova zemlja nije nikad profunkcionisala, kazao je on.

Naglasio je kako je "pitanje od milion dolara" dali Amerika "namjerno" radi to što radi u našoj zemlji.

- Ja mislim da rade. Da smo se držali sistema do sad bi država imala procedure i znalo bi se šta radi nivo BiH, a šta ostali nivoi. Ovako stalno neko nekome otima. Naravno da je SAD moćna zemlja. Ali ovo su naši životi ja sam izabran u ime Srba i Republike Srpske. I zastupat ću te interese. Ako je s druge strane SAD naravno da je to ozbiljna stvar, ističe Dodik.

Kaže kako Amerikanci dođu u BiH mijenjati i "lomiti" ono što im se ne sviđa.

- Oni ovdje dolaze sa svojim mišljenjem o tome kako treba da izgleda naš život. I ako im se nešto ne sviđa onda oni to hoće da slome. Ako nismo ratni zločinci onda smo sigurno u nekoj vrsti korupcije. I onda se kreira neka situacija, rekao je.

Na pitanje o razgovoru sa Derekom Cholletom, Dodik kaže kako bi bilo fer da Chollet kaže šta je on rekao njemu.

- Ali ja to ne bih prepričavao to je bio privatni razgovor. On je ipak saopćio nešto na svom privatnom Twitteru, ali ja ću biti malo kulturniji, kazao je Dodik.

Komentarišući probleme u BiH, Dodik je kazao kako ih ima mnogo, a rješenja vrlo malo. Tom prilikom je spomenuo i Bakira Izetbegovića.

- To je toliko bolno, sjediti sa Bakirom izetbegovićem, uvijek isprazno, iščekujući da se nešto riješi, a ničega nema. U ovoj zemlji ima mnogo neriješenih pitanja, poručio je on.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.