18.12.2021. 19:28
2
Čak i Borenović žestoko opleo po Izetbegoviću i komentarisao njegove izjave o Dodiku: Zveckanje tuđim oružjem
U ovoj sumanutoj političkoj farsi u koju su pretvorili BiH, dočekali smo da jedan Bakir Izetbegović hoće ne samo da određuje ko će raspolagati imovinom, nego i da lično raspoređuje NATO i EUFOR snage po BiH, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

U ovoj sumanutoj političkoj farsi u koju su pretvorili BiH, dočekali smo da jedan Bakir Izetbegović hoće ne samo da određuje ko će raspolagati imovinom, nego i da lično raspoređuje NATO i EUFOR snage po BiH, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

To je još jedan jadan pokušaj podizanja tenzija i zvecakanja tuđim oružjem – poručio je Borenović.

Borenović kaže da je bilo tužno čitati saopštnje nakon sjednice Glavnog odbora SDA, jer nema stranog faktora kojeg čelnici ove stranke nisu pozvali da reaguje, iako se upravo oni se kunu u suverenitet i integritet BiH.

– Od suvereniteta i integriteta tako ne ostaje ni slova, što neke ne pogađa pretjerano, ali Izetbegović nije pozvan da sam govori i poziva u ime BiH, jer smo i mi njeni akcionari. Dok poziva strane faktore da reaguju, ni na kraj pameti mu nije bilo da pozove na unutrašnji dogovor, osim izražene želje da Parlament BiH ozakoni odluku Valentina Incka bez parlamentarnog i ustavom propisanog mehanizma usvajanja, što on, naravno, i ne želi – istakao je Borenović.

Sve to, smatra lider PDP, govori o stvarnim Izetbegovićevim namjerama, koje nikako ne vode ka rješavanju, nego ka proubljivanju krize.

– “Ako hoćete mir, morate biti spremni na rat”, jezive su riječi onoga ko je rat posmatrao iz trezora, a danas lagano ispaljuje te teške riječi, unoseći nemir u narod, a samo da bi stvaranjem atmosfere straha sačuvao sebe – rekao je Borenović.

Borenović je Izetbegovićeve izjave o Miloradu Dodiku nazvao perfidnim i licemjernim.

– Bakir govori da su ovo zadnji trzaji Dodikove politike, a zapravo bez Dodika, svog saborca, partnera i prijatelja ni on politički ne postoji. Jesu ovo zadnji trzaji, ali i Dodikovi i Bakirovi, jer samo kada oni odu u političku prošlost ovaj narod će konačno moći da predahne i očekuje normalan život – zaključio je Borenović.

(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.