20.12.2021. 10:15
0
Dok sniva o RS-u, Tegeltija se opustio uz klavir, evo kako to zvuči 'Pukni zoro na klaviru'
Da li Dodikov gaf Tegeltiji poslužilo kao inspiracija za sviranje, ne znamo, ali stara narodna kaže "ko pjeva zlo ne misli", a Tegeltija ipak svira

Republika Srpska sa površinom od 24525 km2 je otprilike veličine Makedonije i veća od 121 države u svijetu i od 12 evropskih država (od tzv Kosova sa oko 10000km2 je veća 2,5 puta). Republika Srpska sa 1,228.423 stanovnika je veća od 58 država u svijetu i 10 evropskih država, napisao je na Twitteru Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH  Milorada Dodika i bivši predsjednik VSTV-a.

Tegeltija je, pretpostavlja se, aludirao na to da manje bh. entitet može funkcionisati kao država uzme li se u obzir njena ukupna površina. Međutim, Dodikov savjetnik bi trebao znati, uzme li se u obzir njegova profesija, da državu ne čini samo njena površina, već i brojni drugi preduslovi za njen nastanak, a ti preduslovi u kontekstu posljednjih dešavanja u našoj zemlji doveli su do najveće poslijeratne krize, zveckanja oružja i masovnog straha stanovništva za vlastitu sigurnost.

Ranije je Tegeltija na Twitteru objavio videozapis u kojem svira na klaviru "Pukni zoro", pjesmu za koju je njegov šef nedavno imao urnebesan gaf. 

-Pa da čujete i kako zvuči, dok se upoznajemo. Čuli ste kako klasika zvuči na harmonici, da vidimo sad kako zvuči - Pukni zoro na klaviru, napisao je Tegeltija uz video.




Da li Dodikov gaf Tegeltiji poslužilo kao inspiracija za sviranje, ne znamo, ali stara narodna kaže "ko pjeva zlo ne misli", a Tegeltija ipak svira..


(Admir Oručević)

 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.