24.12.2021. 12:52
0
Načelnik Srđan Mandić: Mladi poduzetnici su naša budućnost
Općina Centar izdvojila je 150.000 KM za poticaje samozapošljavanja mladih, a jučer je načelnik te Općine, Srđan Mandić potpisao ugovore o dodjeli poticajnih sredstava za 11 mladih poduzetnika.

Načelnik Mandić je kazao da ugovori o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za poticaj poduzetništva i samozapošljavanje mladih kroz start-up biznis, su važni za mlade jer su zainteresirani da pokrenu vlastiti biznis i svom gradu i državi BiH.


- Vi ste mladi poduzetnici naša budućnost od čega zavisi naša ekonomska stabilnost. Ovo je tek prvi korak u našoj saradnji i mi namjeravamo pratiti vaš rast i razvoj - kazao je načelnik Mandić.


Najavljeno je da će u drugoj polovini januara naredne godine u prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu (Avde Jabučice 52) biti otvoren biznis hub kao vrsta novog podsticaja mladima za pokretanje vlastitog biznisa.


Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i vijećnik Denis Challenger, Melisa Lekić kao dio Komisije za sprovođenje postupaka javnog poziva za poticaj poduzetništva i samozapošljavanju mladih, te Neira Mlinarević, pomoćnica načelnika za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar.


(FENA/ K.Bešlija)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.