30.12.2021. 16:13
2
Otkriven identitet osumnjičenog: Epilog pucnjave u sarajevskom naselju Dolac Malta
Sarajevska policija brzom reakcijom uspjela je dovesti slučaj sinoćnje pucnjave iz sarajevskog naselja Malta. Zbog pucnjave koja se sinoć dogodila, uhapšen je izvjesni Haris Jakubović.

Postoji osnovana sumnja da je uhapšeni Jakubović 'otvorio vatru' u pravcu državljanina Srbije. Na sreću, u pucnjavi nije bilo povrijeđenih osoba, navedeno je u izvještaju sarajevskog MUP-a.



Dana 29.12.2021.godine u 17:45 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Paromlinska, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Izvršenim provjerama i prikupljanjem informacija na terenu s ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja, utvrđeno je da je lice H. J., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen pucao iz vatrenog oružja u pravcu lica A.E.R., državljanin R Srbije, te da nema povrijeđenih lica. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - navodeno je u saopćenju izdatom od strane  MUP-a KS.


Općinski sud u Sarajevu je nakon pucnjave naredio izvršenje pretresa prostorija "Al In Fitness" centra. Prilikom pretresa  pronađeni su i oduzeti  pištolj kalibra devet milimetara uz prateći okvir i četiri metka istog kalibra. Navedeno je kako je za pomenuto oružje Jakubović potvrdio posjedovanmje odobrenja, dobijenog od strane nadležnog organa koji rukovodi izdavanjem dozvola za vatreno oružje.


- Također, izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Novo Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna PVC kutija za pištolj, prazan okvir i pribor za čišćenje. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323. i člana 183. KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti i Ugrožavanje sigurnosti), H.J. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju koje je izdato od strane MUP-a Kantontona Sarajevo.

Policijski službenici, navodi se, nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem koje je uhapšeno prilikom rasvjetljavanja slučaja koji je uznemirio javnost.



Da potsjetimo, sarajevskoj policiji, kasno sinoć prijavljena je pucnjava u naselju Dolac Malta. Brzom reakcijom poilicijskih službenika, osumnjičeni je priveden i predat nadležnim organima na daljnje postupanje. Kako se navodi na početku teksta, u pitanju je Haris Jakubović.

Što se tiče sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini, ukazano je na to kako  trenutna politička situacija i blokade imaju uticaj i na opći sigurnosni ambijent u BiH. To na neki način izaziva osjećaj nesigurnosti kod mnogih građana, navedeno je u jednom od saopćenja iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.



Potsjetimo i to kako je nedavno MUP Kantona Sarajevo u toku istrage o ubistvu Mehmeda Ramića u sarajevskom naselju Pofalići pronašao veliku količinu oružja i narkotičkih sredstava. TAda je rečeno sljedeće:

“Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) na štetu M.R. iz Sarajeva koje je izvršeno dana 12.12.2021.godine na lokalitetu Pofalići policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretres stana u ulici Malta kojeg je koristio osumnjičeni A.J. iz Sarajeva”, saopćeno je iz MUP-a KS.



Da ne nabrajamo dalje, samo pominjući ova dva slučaja, može se reći kako je brojka nasilnih lica i društveno (ne)odgovornog ponašanja, bila u zabrinjavajućem porastu tokom 2021. godine.

Bar mala svijetla tačka da je tu negdje prisutna u društvu, dokaz je privođenje rješavanja slučaja ubistva dvojice sarajevskih policajaca kraju, pritom da se jedan od osumnjičenih predao i dao važne detalje koji slučaj mogu dovesti do raspleta.



2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.