10.1.2022. 12:43
0
Protesti ispred OHR-a: Poništiti sve odluke Narodne skupštine RS o tzv. povratu nadležnosti
U sklopu svjetskih potesta u Briselu, Wašingtonu, Londonu, Otavi, Oslu, Rimu, Štokholmu, Geteborgu, Mančesteru, Torontu i mnogim drugim gradovima grupa građanskih aktivista okupljena oko Restarta organizirala je proteste u Sarajevu ispred zgrade OHR-a "BUĐENJE GRAĐANA".

Protesti su počeli u 12 sati, a više desetina osoba okupila se ispred zgrade OHR-a.

Između ostalog, građani zahtijevaju da Visoki predstavnik (OHR) odmah poništi sve odluke Narodne skupštine RS o tzv. povratu nadležnosti, jer te nadležnosti nisu otete, nego prenesene na nivo države u skladu sa Ustavom BiH i zakonom, tako da je 'vraćanje' na nivo entiteta na ovaj način vid državnog udara. 

Također građani zahtijevaju da Visoki predstavnik (OHR) naloži implementaciju svih presuda Ustavnog suda BiH, budući da je to najozbiljniji korak ka uspostavljanju potpunog pravnog poretka u državi.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.