10.1.2022. 17:05
0
Pokrenut postupak protiv pripadnika OSBiH koji su bili na obilježavanju 9.januara
Ministarstvo odbrane BiH je u skladu s nadležnostima definisanim Zakonom o odbrani BiH već pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica, a koje se odnose na prisustvo pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. januara - Dana Republike Srpske, za kojeg je Ustavni sud BiH donio Odluku da nije u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, kazali su za Patriju iz ove institucije.

"Ministar odbrane BiH je u skladu s navedenim naložio i Načelniku Zajedničkog štaba OS BiH da se poduzmu mjere i radnje iz njegove nadležnosti, te da se o poduzetim mjerama i izvršenim radnjama blagovremeno izvijesti Ministarstvo odbrane BiH", istakli su iz Ministarstva.

Inače, u prvim redovima, iza ministra MUP-a Srbije Aleksandra Vulina, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i ostalih funkcionera entiteta Republika Srpska i susjedne Srbije, u uniformama Oružanih snaga BiH svečani defile upriličen u Banjoj Luci povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a pratili su zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalmajor Gojko Knežević i komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH generalmajor Radovan Ilić.

Visoki oficiri OSBiH bili su prisutni i na svečanoj akademiji u dvorani Borik.

Pored Kneževića i Ilića, svečani defile danas su pratili i brigadir Milorad Krajšumović komandant 3. Pješadijskog puka (RS) i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije.


(Patria/Admir O.)

MODan RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.