14.1.2022. 18:47
0
Bihać: Odgođeno suđenje za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića
Nastavak suđenja Hamdiji Abdiću Tigru i drugim optuženim za ubistvo Vlade Šantića otkazano je danas na Kantonalnom sudu u Bihaću jer je jedan od optuženih u izolaciji.

Kako je za BIRN BiH potvrdila Safija Selman, sekretarica Kantonalnog suda u Bihaću, prema informacijama koje je dobila od postupajućeg tužioca, jedan od optuženih je dostavio dokaz da se nalazi u karanteni.


Za današnje ročište bilo je planirano saslušanje vještaka biološke i medicinske struke – Elmire Karahasanović i Ibrahima Omerhodžića.


Prema navodima optužnice, Hamdija Abdić Tigar se tereti da je 8. na 9. mart 1995. godine, mimo volje, izveo generala HVO-a Vladu Šantića iz kancelarije i, uz pratnju pripadnika Vojne policije koja se nalazila u sastavu zapovjedništva 502. viteške brdske brigade, optuženih Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića i Envera Karabegovića, otišao u hotel “Sedra” u Cazinu, dok su u drugom vozilu išli Šantićevi pratioci Radovan Klepić i Željko Vujić.


Prema optužnici, pratioci Šantića su razoružani, a on je dobio vidne povrede na glavi, udaran je i odveden u automobil mercedes, kojim je odvezen do prostorija gdje je bila smještena Vojna policija 502. viteške brdske brigade. Sljedećeg dana je odveden van zgrade u nepoznatom pravcu, a usljed zadobijenih povreda podlegao je, a posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Nastavak suđenja bit će objavljen naknadno.


(Kenan Bešlija) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.