16.1.2022. 18:12
3
Jelena Trivić: Vraćanje nadležnosti je farsa
- Odluku o vraćanju u zajedničke institucije mora donijeti Narodna skupština, istakla je potpredsjednica PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivi

Ona je navela da pitanje nametnute Inckove odluke ne smije ostati na ovom kako je sada...Naglasila je da građanima Republike Srpske ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam.


Srpskoj ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam

- Kristijan Šmit je u jednoj izjavi pokazao spremnost da suspenduje Inckovu odluku i da se kroz redovnu parlamentarnu proceduru na nivou BiH dođe do usaglašenog rješenja prihvatljivog i za Republiku Srpsku, što je pristup koji je jedini logičan, rekla je Trivić.


Кako god se riješilo pitanje nametnute Inckove odluke i vraćanje u institucije BiH, kaže Trivićeva, SNSD je donio zaključke o vraćanju nadležnosti nad vojskom, sudstvom i tužilaštvom i indirektnim porezima.

- Jasno je da je tema vraćanja nadležnosti farsa i da je jedini njen uzrok gubitak kontrole nad sudijama i tužiocima, odnosno gubitak kontrole u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH. Jasno je takođe da je vraćanje nadležnosti samo dio laži i lažnog srbovanja SNSD-a koje gledamo već 15 godina.Prvi test o tome biće na temu osnivanja Agencije za lijekove Republike Srpske, što je SNSD izglasao zajedno sa svojim satelitskim strankama. Meni je i tada bilo jasno da je to sve farsa, a uskoro će to biti i potvrđeno, rekla je Trivić.


Ona je istakla da građanima Republike Srpske ne treba lažno srbovanje i lažni patriotizam.

- Za opstanak Srpske i njenog naroda ključno je da se obračunamo s korupcijom, očistimo institucije od kriminala i bavimo se onim temama koje interesuju građane, a tiču se životnog standarda. Da bismo to učinili, moramo lažne patriote, one koji uporno zloupotrebljavaju nacionalne teme, poslati u političku prošlost, istakla je potpredsjednica PDP-a.


(Kenan Bešlija) 

DodikRS
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.