20.1.2022. 13:49
0
Memić nakon suđenja: Alisa nije imala amneziju, pojavila se palica o kojoj govorimo
U Sudu BiH danas je održan nastavak suđenja Zijadu Mutapu, Alisi Mutap Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, a svjedočila su tri svjedoka od čega dva zaštićena. Nakon ročišta otac ubijenog mladića Dženana Memića, Muriz Memić obratio se medijima.

"Danas smo čuli ko je Hasan Dupovac i na koji način su se radile istrage u MUP KS. Ako je ovo tačno što smo čuli, neka nam je Bog na pomoći. Pojavila se i palica u sudnici, o kojoj od početka govorimo. Možemo zaključiti da Alisa nije imala amneziju. Neka ovog suđenja, a mislim da je danas narodu mnogo jasnije", kazao je Memić. 

Advokat Ifet Feraget kazao je da je konsterniran onim što je vidio i čuo.

"Djelotvorna istraga nije propisana po svojoj formi i sadržini u zakonu, ali to je ona istraga koja se rukovodi okolnostima slučaja. Šest godina smo izgubili na saobraćajnoj nesreći tipa kontakta kombija i pješaka. Danas smo čuli da nema nikakvog kombija, nema nikakve nesreće i pojavila se palica o kojoj se govori šest godina. Snimci nisu izuzeti u skladu sa zakonom što govori da je neko od početka imao namjeru da prikrije pravi način dešavanja događaja odnosno ubice Dženana Memića.

Snimak o kojem danas govorimo sa kuće Šerifa Konjevića bi pokazao prednju tablicu vozila i bili bismo sigurni da kombi nema veze. Snimak koji je nestao bi pokazao da se ne može ni ići u fingiranje saobraćajne nesreće koje nije ni bilo. U Tužilaštvu i MUP KS imamo ljude blago rečeno kriminalne, ovo je organizirani kriminal unutar institucija sistema. Čuli smo o čemu ljudi govore, da je bila tuča, da su Dženan i Alisa napadnuti", kazao je Feraget. 

On je dodao da se može očekivati da što prije dođe do otvaranja istrage za ubistvo Dženana Memića i Davida Dragičevića.

"Još uvijek se bavimo propustima službenih lica, naš cilj je da ti službenici i tužioci ne samo da budu kažnjeni već da se sazna ko je ubio te dječake", kazao je Feraget. 

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića danas je došao na suđenje kako bi pružio podršku Memiću.

On je podnio prijavu protiv tužioca Dalibora Vreće, a najavio je da će, ukoliko se ništa ne desi naredna dva tri mjeseca, on zajedno s Memićem donijeti odluku o daljnjim koracima. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.