22.1.2022. 14:22
1
Uhapšene tri osobe osumnjiče za ubistvo u Sarajevu
Policija Kantona Sarajevo je nakon potrage uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu s ubistvom K. L. iz Sarajeva.

Uhapšene su osobe inicijala A.M., S. A., i  V. V., svi iz Sarajeva.   Oni su locirani i pronađeni na lokalitetu sarajevskog naselja Stupa, područje općine Ilidža.  Nakon toga su opkoljeni od strane policijskih službenika i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšeni, saopćeno je iz MUP KS-a.


Kako javljaju mediji policija KS je uhapsila tri osobe koja se dovode u vezu s ubistvom Kenina Lukača.  Riječ je o Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću.  Policija je danas ranije objavila da je radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva Kenina Lukača, u petak pretresla stan u ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad, a koji, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva. Pronađena je veća količina oružja i droge.



Riječ je o Amiru Adiloviću koji je tom prilikom uhapšen i koji je rođak Seada Adilovića, javlja N1.   To ubistvo je povezano s nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi van granica BiH.


Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaći da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.


Asmir Murtović, za kojim je u petak raspisana potraga, je navodno brat Adela Kabaša.


1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.