23.1.2022. 8:05
0
Krezo: Naš cilj je i dalje da se plasiramo u četvrtfinale
Pokušali smo da defanzivnom igrom spriječimo njihovu pas igru i da kontrama pokušamo nešto da napravimo prema naprijed, kazao je selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo.

U nekim momentima smo i držali loptu u posjedu što je dobra stvar, kazao je on.


"Ali je Španjolska pokazala kvalitetu i zasluženo pobijedila. Žao nam je što smo olako primili neke golove.“

Krezo se osvrnuo i na naredne protivnike.

„Naš cilj je i dalje da se plasiramo u četvrtfinale i daćemo sve od sebe u naredne dvije utakmice da to ostvarimo. Gruzija i Azerbejdžan su danas pokazali da imaju kvalitetu. Mi se okrećemo narednom protivniku. Gruzijci su pokazali dosta želje danas i veoma su motivisani. Mi ćemo se dobro pripremiti za taj meč i nadam se ostvariti dobar rezultat.“, piše BHRT.


Znali smo da nas očekuje teška utakmica, kazao je kapiten Anel Radmilović.

"Smatram da je Španija najbolja ekipa na svijetu i mnogo ih poštujemo, ali imali smo cilj da odigramo što bolju utakmicu. Može se reći da smo im poklonili golove i oni su tim koji kazni svaku grešku. Međutim, generalno možemo biti zadovoljni i našom igrom. Sad idemo da se što bolje pripremimo za Gruziju.“


Bila je ovo veoma teška utakmica za nas, istakao je golman Andrijano Dujmović.

"Španci su držali loptu, ali oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu i znali smo kakav tempo će da drže i koliko će da pritišću. Mi smo korektno odigrali utakmicu i možemo biti zadovoljni. Svoje šanse za prolaz dalje ćemo tražiti protiv Gruzije i Azerbejdžana.“


Uoči utakmice i VIP loži dvorane Martini Plaza u Groningenu delegacije NS/FS BiH i FA Španije su razmijenili poklone.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.