23.1.2022. 13:28
0
Ubistvo Kenina Lukača: Osumnjičeni predati u Tužilaštvo KS
Tri osumnjičene osobe, koje se dovode u vezu sa ubistvom Kenina Lukača, koje se desilo u naselju Pofalići u Sarajevu, predati su u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo, javlja televizija Hayat.
Oni će biti zadržani 24 sata, a nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se u daljnim mjerama.  Podsjećamo, za ovo teško ubistvo koje se dogodilo u četvrtak naveče osumnjičeni su Asmir Murtović, Vedad Višnjić i Sead Adilović.  Oni su uhapšeni jučer u popodnevnim satima u naselju Stup.


Sa ovim ubistvom je povezano i ono koje se dogodilo sredinom decembra prošle godine, također na Pofalićima kada je ubijen Mehmed Ramić, koji je bio prijatelj ubijenog Lukača, navodi se u tekstu Hayat tv.


Asmir Murtović koji se sumnjiči za ubistvo Lukača, rođeni je brat Adela Kabaša, jednog od dvojice muškaraca koji su prije više od mjesec dana pucali u Mehmeda Ramića.  Policija je tokom istrage pronašla u stanovima koje oni koriste brojno oružje, drogu i novac, zbog čega i ova dva slučaja usko povezuju sa trgovinom drogom.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.