25.1.2022. 15:21
0
Članovi Kolegija oba doma PSBiH sutra s Palmerom i Eichhorst
Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s direktoricom za zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom SAD za izbornu reformu Matthewom Palmerom bit će održan sutra ujutro u Sarajevu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da pregovori bh. dužnosnika s američkim diplomatom Palmerom i europskom dužnosnicom Eichorst kreću od srijede ujutro i trajat će nekoliko dana.

- Ujutro imamo zajednički kolegij s Palmerom i Eichorst. Još jedan dan ćemo boraviti u Sarajevu, a onda ćemo se izmjestiti na drugu lokaciju, vjerujem na jugu Bosne i Hercegovine gdje bi trebali okončati pregovore - naveo je Čović.


Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, kada su u pitanju Predsjedništvo BiH i Domovi naroda, zadnja crta Hrvatskom narodnom saboru BiH.

- A kroz pregovore ćemo vidjeti mogu li neke stvari biti drugačije. To je strateški interes hrvatskog naroda, ali time čuvamo i Bosnu i Hercegovinu - smatra on.

Vjerujemo, dodao je, da prijedlog HNS-a i HDZ-a u potpunosti provodi sve presude Suda za ljudska prava, ali i Ustavnog suda BiH.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.