26.1.2022. 14:30
0
Dodik stigao u Delegaciju EU: Eichhorst pozvala na hitnu deblokadu institucija BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stigao je u zgradu Delegacije Evropske unije na sastanak sa direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst i specijalnim izaslanikom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Matthewom Palmerom.

Sa Dodikom je na sastanak stigao i Petar Đokić, lider Socijalističke partije Republike Srpske.

Eichhorst je jutros istakla je da EU i sve njene članice pozivaju na hitnu deblokadu institucija BiH.

"Također ću napomenuti da je postojeća politička kriza neprihvatljiva za građane. Jednako tako bi trebala biti neprihvatljiva i delegatima Parlamentarne skupštine, isto kao što je neprihvatljiva EU i njenim partnerima. Blokada rada Parlamentarne skupštine i institucija na nivou BiH jednostavno obustavljaju sve one životno potrebne aktivnosti koje bi se trebale odvijati", istakla je Eichhorst.

Inače, ovi pregovori se označavaju ključnim, a uskoro će se putovati i u Neum gdje će se održavati nastavak pregovora oko Izbronog zakona i ogranučenih ustavnih promjena.

SDP i DF ne žele putovati u Neum, te ponavljaju da je mjesto za ovakve pregovore u institucijama BiH.


(Patria/Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.