28.1.2022. 15:25
0
Stanić iz SDS-a: Što je više posebnih sjednica sve je manje Republike Srpske
Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Miladin Stanić izjavio je danas da bi posebna sjednica parlamenta Srpske s dnevnim redom o političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini imala smisla i u RS-u da nije bilo svih prethodnih posebnih sjednica koje su donijele ozbiljne zaključke, koji se ne provode, niti poštuju.

- Što je više posebnih sjednica Narodne skupštine, nažalost, sve je manje RS-a, a više Bosne i Hercegovine. Vlast u RS bi htjela da izliječi rane koje je napravila Srpskoj i njenom narodu neodgovornim, bahatim i korumpiranim načinom vladanja - istaknuo je Stanić nakon današnje sjednice Kolegija NSRS.


Po njegovim riječima, zbog načina kako se sada organiziraju posebne sjednice NSRS su izgubile smisao.

- Na način kako funkcioniše parlament Srpske pod diktatom jednog čovjeka, a pod izgovorom da to neko drugi zagovara, može biti u stalnom zasjedanju, a u BiH se ništa neće promijeniti sve dok su ovi ljudi na vlasti - kazao je Stanić, saopćeno je iz SDS-a.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.