30.1.2022. 18:31
0
Komšić o pregovorima u Neumu: HDZ sam sebe porazio, nemaju kapacitet da shvate greške
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić komentarisao je danas završene pregovore u Neumu kazavši da smatra kako sada treba očekivati još radikalniju politiku HDZ-a, jer se oni ne mogu pomiriti sa porazom koji su ponajviše sami sebi nanijeli.

"Ne vidim da imaju demokratskog kapaciteta da uvide vlastite greške, niti im te greške treba objašnjavati", rekao je Komšić za Hayat.ba.

Ističe da je pohvalan politički konsenzus među probosanskim strnakama.

"Sa druge strane pohvalan je politički konsenzus među probosanskim strnakama kada je riječ o redu prioriteta u cijelom ovom procesu, prvo reduciranje Doma naroda, a što ne i ukidanje po preporuci Venecijanske komisije, pa tek onda diskusija o izboru članova Predsjedništva BiH, i to na temelju presuda Evropskog suda za ljudska prava kako bi svi građani Bosne i Hercegovine bez obzira na etničku pripadnost mogli da biraju i da budu izabrani", kazao je Komšić.


Dodao je da je Bakir Izetbegović ostao dosljedan i principijelan u pozicijama i stavovima o kojima su ranije razgovarali.

"Čini se da se jedna takva pozicija iskristalisala u posljednjim mjesecima. Osim toga primjetno je da je Izetbegović ostao dosljedan i principijelan u pozicijama i stavovima o kojima smo ranije razgovarali", poručio je Komšić.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.