8.2.2022. 17:25
1
Dodiku smeta Komšićev odlazak u južnu pokrajinu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da napad njegovog kolege Šefika Džaferovića na predsjednika Srbije dolazi u trenutku kada Džaferović zna da predsjedavajući Željko Komšić, mimo odluke Predsjedništva BiH, ide u "posjetu južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji".

“S tim da Komšić ide tamo kao u posjetu državi, što je direktan prst u oko i Srbiji i Republici Srpskoj i cijelom srpskom narodu i nije u duhu dobrosusjedskih odnosa”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Srbija “garant” Dejtonskog mirovnog sporazuma, što znači svih aneksa tog sporazuma od kojih je jedan i Ustav.

“Ako predsjednik Srbije izrazi zabrinutost što se krše prava Republike Srpske data Aneksom 4, to nije miješanje u unutrašnja pitanja BiH već legitiman politički nastup predsjednika Srbije”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, i pored više puta jasno izrečene poruke da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u Sarajevu ne splašnjava kampanja protiv Srbije koju optužuju svaki čas za nešto, a sad šalju i Komšića na Kosovo.

“Danas je na optuženičkoj klupi Srbija, sutra će biti Hrvatska. Pitam se sa kim Bošnjaci žele da žive u Bosni i Hercegovini i da li je to ta dobrosusjedska politika za koju se lažno zalažu”, zaključio je Dodik.


(Patria/  Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.