8.2.2022. 19:27
0
Komentar Mirka Šarovića: Zakon o VSTS RS platforma SNSD-a za naredne izbore
Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske predstavlja platformu SNSD-a za naredne izbore - ocijenio je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva te stranke održane danas u Banjoj Luci.

Smatra da je taj zakon koncipiran samo da posluži svrsi "kao bazna platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi i mi tu ne želimo da budemo saučesnici".

- Jeste li ikad čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana - upitao je Šarović.

Stava je da ovaj zakon treba poslužiti SNSD-u da dobiju naklonost birača, a nije dio realnog plana i namjere.

- Stručna javnost i istaknuti pravnici su isključeni iz pripreme ovog dokumenta, a zakon je pripremljen u nekim političkim kabinetima. Da je namjera stvarna, u prvom redu Narodne skupštine danas bi sjedili najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda - poručio je lider SDS-a.

On kaže da je namjera SNSD-a u javnosti stvoriti privid da se vraćaju nadležnosti Republici Srpskoj.

- Mi jesmo za vraćanje nadležnosti, ali nećemo da učestvujemo u prevarama SNSD-a čiji je cilj samo stvoriti privid vraćanja nadležnosti. Ovim zakon se ne stavlja van snage rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH što govori o stvarnim prevarnim namjerama SNSD-a - kazao je Šarović, dodavši da se obmanjuju građani da im povjeruju da su oni ti koji kao vraćaju nadležnosti a to sve rade samo zbog izbora. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.