10.2.2022. 14:08
0
Turistička zajednica KS sa suizglagačima predstavila turističku ponudu na sajmu EMITT
Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine predstavlja turističku ponudu na sajmu EMITT u Istanbulu, jednom od pet najvećih svjetskih sajmova turizma i putovanja.

Ovogodišnje, 25. po redu izdanje prestižnog sajma EMITT koje se održava od 9. do 12. januara, okuplja blizu 900 izlagača iz 103 zemlje svijeta, te oko 45.000 profesionalaca u turizmu. Turistička zajednica KS imala je vrlo uspješne nastupe na EMITT-u što potvrđuju i nagrade – priznanje za napredak i najbolje uređen stand, koje je dobila tri puta zaredom.

- Na sajam, ovog četvrtog puta, tradicionalno idemo sa našim članovima – suizlagačima, s kojima ćemo na velikom štandu od 50 kvadratnih metara prezentirati turističku ponudu Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. S nama će na štandu koji se nalazi u hali 2 na poziciji A424 ove godine izlagati hoteli Hills i Hollywood, hoteli grupacije Europa, hotel Courtyard by Marriott, turističke agencije Relax Tours i BTO, te Turistička zajednica Tuzlanskog kantona. - navedeno je iz TZKS.


"Sajam najviše posjećuje domaće stanovništvo - Turci, koji su prema našim statističkim podacima u među top 5, a dvije godine zaredom i prvi po broju posjeta i noćenja u Kantonu Sarajevo. Inače, Istanbul, kao mjesto spoja Istoka i Zapada, predstavlja idealno tržište na kojem je neophodno predstaviti turističku ponudu. Interesovanje za posjetu Sarajevu, kada su u pitanju turisti s Dalekog Istoka raste, a Istanbul je izuzetno povoljna saobraćajna poveznica prema nama, posebno ako se uzme u obzir postojanje direktnih avio linija Sarajevo - Istanbul.",
kazali su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.  

Računajući na dosadašnje iskustvo, posjetioci sajma EMITT najviše interesovanja pokazuju za nova saznanja o historijskoj poveznici Turske i BiH, sličnosti kultura, gastronomije. Spremni smo uz svjetske turističke profesionalce iz više od 100 zemalja Evrope, Azije, Dalekog Istoka, te Latinske Amerike predstaviti Kanton Sarajevo i BiH u naboljem svjetlu!


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.