11.2.2022. 15:31
0
Salkić o napadima na Smajić: Nećete nas zastrašiti, mi zagovaramo istinu i pravdu, vi lažete i negirate sudski utvrđene činjenice
Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić reagirao je saopćenjem na napade, uvrede i prijetnje da će odgovarati pred sudovima, upućene zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Begiji Smajić.

Prijetnje Bošnjacima koji govore istinu da će odgovarati pred sudovima zbog izgovorene istine su neprihvatljive i nova su faza pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine, smatra Salkić.

- Neki političari, mediji i kvaziintelektualci u ovom entitetu, Bošnjacima bi da zabrane da govore istinu i da traže pravdu. Očito, naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti. Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid; vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid. Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince s ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid. Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice - izjavio je Salkić.

Prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu odgovarati pred sudovima Republike Srpske zbog izgovorene istine koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu da je vojska RS-a počinila genocid, neprihvatljive su.

- Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta. Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati - Salkićeva je poruka.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.