18.2.2022. 12:34
0
Oglasila se majka Džene Gadžun: Primorani smo izaći na ulicu i tražiti pravdu
U Sarajevu će danas u 14 sati biti održani protesti zbog nerasvjetljene smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Ovim povodom oglasili su se i roditelji male djevojčice na Facebooku.

- Tri mjeseca od smrti naše djevojčice Džene Gadžun, primorani smo izaći na ulicu i tamo tražiti pravdu. Nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odlučili smo se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne želimo čekati - napisala je majka Amila na Facebook stranici Protesti Pravda za Dženu.

Napisala je kako su nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva KS, te su se odlučili se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne žele čekati.

- Dva mjeseca od smrti naše djevojčice Džene, kompletiran je i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, no međutim, mi do dana današnjeg nemamo apsolutno nikakvih infomacija. Šta je pokazao obdukcioni nalaz? Koji je uzrok smrti naše djevojčice? Hoće li i kada biti otvorena istraga? Ko je odgovoran?

Čitav niz pitanja, a odgovora nema.

Čekali smo i previše. Ne želimo doživjeti sudbinu porodica koje godinama čekaju na pravdu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 18.02.2022.g, u 14h ispred BBI Centra.

Planirano je da prošetamo do Tužilaštva KS, gdje ćemo predati naše Zahtjeve i obratiti se prisutnima i medijima.

Hvala svima na dosadašnjoj podršci!

Pravda za našu Dženu, poručila je njena majka.

Podsjetimo, dvoipogododišnja Džena Gadžun preminula je 14. novembra nakon kobne rutinske operacije oka u privatnoj poliklinici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.