21.2.2022. 17:58
0
Premijer Bašić obećao podršku projektima Fondacije Muharem Berbić
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić razgovarao je sa delegacijom Fondacije "Muharem Berbić" iz Sarajeva, koju je predvodio izvršni menadžer Adnan Mević.

Predstavnici te fondacije tražili su podršku premijera i Vlade ZDK za njihove projekte, a novi važan projekt je inkluzivni restoran u kojem će raditi osobe s invaliditetom, uz asistente.

- Restoran će biti smješten u Kaknju, u prostoru koji je Fondacija dobila na korištenje od Općine i RMU Kakanj - navodi se.

Premijer Bašić kao i ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Sinanović, koja je prisustvovala sastanku, podržali su rad Fondacije, kao i svim drugim altruističkim organizacijama koje svojim aktivnostima pomažu vladinom sektoru u brizi o mladima i najugroženijim kategorijama, obećavši da će tražiti način da finansijski pomognu projekte te fondacije.

Muharem Berbić bio je medicinski radnik iz Kaknja, a poginuo je na početku rata u Bosni i Hercegovini, u augustu 1992. godine. Nakon 23 godine, sin Zijad i nevjesta Selma osnovali su fondaciju koja nosi njegovo ime i u fokusu rada ima mlade koji su socijalno ugroženi dio bh. društva.

- U fokusu Fondacije je razvoj djece i mladih koji će u budućnosti biti aktivni članovi zajednice i nosioci društvenih promjena. Fondacija stipendira učenike i studente, pomaže im u zapošljavanju, jačanju njihovih znanja i kompetencija, ali i omogućava zajednička druženja, socijalizaciju i potpunu društvenu inkluziju. Akcent stavlja i na unaprjeđenje zdravlja i pružanja direktne pomoći građanima Bosne i Hercegovine, koji pripadaju primarnim ciljnim grupama te fondacije - saopćila je Press služba ZDK.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.