28.2.2022. 13:31
0
U toku predproljetne aktivnosti i uređenje sarajevskih parkova
Ovosedmične aktivnosti i rad na održavanju javnih zelenih površina ekipe preduzeća Park počele su hortikulturnim uređenjem dvadesetak novih sarajevskih lokacija, dok na više od 100 prikupljaju komunalni otpad.

- U toku su predproljetne aktivnosti i uređenje sarajevskih parkova, a sve je spremno i za sutrašnje obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u glavnom gradu BiH - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza. 

Podsjetila je da je krajem prošle sedmice izvršeno dekorisanje sarajevskih ulica državnim zastavama, te naglasila da su današnje aktivnosti doprinos uljepšavanju glavnog grada povodom državnog praznika. 

- Sutra će ekipe Parka u dežurnim timovima također biti u sedam sarajevskih općina, gdje će raditi na higijeni i održavanju javnih zelenih površina i tokom praznika. Dežurni timovi formirani su i u jedinicama zaduženim za njegu i zaštitu stabala, te održavanje sistema javne rasvjete i to javne rasvjete u šest sarajevskih općina u kojima Park ima nadležnost - kazala je Hamza. 

Dežurni timovi bit će sutra zaduženi i za brigu o životinjama čiji dom je RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt. U dva Parkova rasadnika u Nedžarićima i Sokolović Koloniji također će biti dežurne ekipe. Inače u ova dva rasadnika u toku je proces proizvodnje i uzgoja sezonskog cvijeća koje će u maju biti zasađeno na javne zelene površine. 

Današnje aktivnosti u okviru predproljetnog uređenja sarajevskog zelenila ekipe Parka u punom kapacitetu bit će nastavljene u srijedu - poručili su iz KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo. 


(FENA/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.