8.3.2022. 22:17
1
Köster: Sankcije Dodiku i pristalicama
U Bosni i Hercegovini, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegove pristalice bojkotiraju državne institucije, izjavio je na današnjoj sjednici Evropskog parlamenta parlamentarac Dietmar Köster.

Köster je podsjetio da oni rade na neustavnom prebacivanju ovlasti na Republiku Srpsku, napominjući da će to dovesti do uništavanje cjelovitosti države.

- Dodik odbija osuditi rusku agresiju na Ukrajinu. On se zalaže za navodni neutralni stav što ne znači ništa drugo nego da se slaže s Putinovim ratom. Dodik koristi rat u Ukrajini kako bi unapređivao svoje proruske politike i kako bi uzrokovao raspad BiH - kazao je on.

Köster je kazao da je očigledno da Dodik sarađuje s Moskovom da bi destabilizirao BiH. 

- Krajnje je vrijeme za EU da sankcionira Dodika i njegove pristalice da bi odbranili suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. U ovom smislu, EU mora podržavati civilno društvo više nego što je to dosad radila - zaključio je Köster u svom govoru pred Evropskim parlamentom.


(FENA/  Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.