10.3.2022. 20:10
0
Koalicija Država: Njemačka mora nametnuti sankcije Dodiku i rušiteljima države
Ruska agresija na Ukrajinu je promijenila svijet, uspostavljaju se novi politički odnosi, a Zapadni Balkan dolazi pod posebnu pažnju zbog malignog ruskog uticaja i Putinovih saveznika koji ovdje čekaju svoju priliku.

Posjeta njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock Bosni i Hercegovini je ohrabrujuća, kao i stavovi koji dolaze od Scholzove Vlade i novog saziva Bundestaga, naročito od zastupnika Adisa Ahmetovića



Važna je i podrška 
EUFOR-u i Visokom predstavniku Schmidtu, kao i podrška ''samo onima koji su posvećeni jačanju zemlje'', kako je to navela Baerbock. Međutim, to za državu Bosnu i Hercegovinu nije dovoljno, saopštili su iz Koalicije Država!.  

Njemačka je vodeća zemlja Evropske unije i ne smije kalkulirati kada je u pitanju ovaj dio Evrope. Milorad Dodik mora biti sankcioniran od strane Njemačke i to je poruka koju ministrica Baerbock mora imati na umu. Koncept sankcija kojeg su uvele Sjedinjene Američke Države mora podržati i Njemačka, jer je to jedini jezik kojeg razumije Putinov igrač na Balkanu Milorad Dodik, kao i drugi ''dodici'' koji ne smiju naglas izreći podršku ruskoj agresivnoj politici. 


- Koalicija Država! po uvođenju sankcija od strane SAD-a podnijela je krivične prijave zbog 
antiustvanogdjelovanja i korupcije protiv sankcioniranih političara, ali nažalost još nismo dobili nikakvu reakciju Tužilaštva BiH. - naveli su oni.


- Adekvatne sankcije 
Dodiku bi bile dobra poruka svim rušiteljima države Bosne i Hercegovine, te bi značajno prevenirale moguće sigurnosne izazove na ovom prostoru. Njemačka je prijatelj naše zemlje, a od njemačke Vlade i Bundestaga očekujemo još značajniju ekonomsku podršku i saradnju, kao i nultu toleranciju prema separatistima čiji je uzor ruski predsjednik Vladimir Putin.  - zaključak je koalicije Država.


(Amer Mujezinović)
    

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.