15.3.2022. 21:52
0
Vilić kod Murphyja: Značaj Direkcije u sigurnosnom sistemu BiH
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael John Murphy primio je u nastupnu posjetu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića.

Direktor Vilić je čestitao novoimenovanom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelu J. Murphyu na imenovanju te mu zaželio uspjeh u budućem radu. U nastavku razgovora upoznao je ambasadora sa nadležnostima i poslovima koje svakodnevno obavljaju službenici Direkcije. Također je istakao značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Ambasador Michael Murphy je pokazao veliko zanimanje za rad Direkcije, kao i za buduće planirane aktivnosti. Naglasio je da je već imao priliku, od strane svojih saradnika, upoznati se sa modalitetima dosadašnje uspješne saradnje sa Direkcijom.

Direktor se ovom prilikom zahvalio na podršci koju je Ambasada SAD u BiH, pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.


(Patria/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.