18.3.2022. 11:44
0
Detalji akcije "Golub": Kriminalna grupa trgovala drogama i oružjem u BiH i Hrvatskoj
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj o otkrivanju počinilaca krivičnog djela u akciji "Golub".

Izvještaj je podnesen protiv osam osoba zbog postojanja sumnje da su u periodu od 2019. godine do danas, kao organizirana kriminalna grupa, trgovali drogama i vatrenim oružjem na teritoriji BiH i Hrvatske.

- Navedene osobe su na ovaj način izvršile krivično djelo „Organizovani kriminal“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ i krivičnim djelom „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“ iz člana 193. stav 1. KZ BiH - navedeno je.

Tužilaštvu BiH su uz dostavljeni Izvještaj predate četiri osobe koja su jučer lišene slobode tokom realizacije operativne akcije „Golub“, i to B.R, Ž.J, V.B. i S.M. kao i veći broj dokaza i predmeta prikupljenih u izvršenim pretresima.

Izvještajem je obuhvaćena i jedna osoba koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, jedna osoba koje se trenutno nalazi u pritvoru, te dvije osobe koje trenutno nisu dostupne organima gonjenja, odnosno nalaze se van granica BiH, prenisi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.