29.3.2022. 18:17
0
"Proces u Tužilaštvu BiH ima za cilj da spriječe Milorada da se kandiduje na izborima, nema veze što će se dokazati na kraju da nisu bili u pravu"
Tužilaštvo BiH vodi istragu u vezi sa kupovinom vile na Dedinju u Beogradu. Ovu vilu kupio je lider SNSD-a Milorad Dodik za 750.000 eura 2007. godine.

Iako je tvrdio da je nekretnina kupljena kreditom dobijenim od Pavlović banke, do sada dostupni dokumenti govore da je on taj kredit dobio tek godinu dana nakon što je "iskeširao" milion i po maraka za "kućicu" u Beogradu.

Naravno, Dodik je odmah požurio da kaže kako se radi o politički montiranom procesu, dok njegova kćerka Gorica ide čak i korak dalje i "otkriva" pozadinu cijele istrage.

- Proces u Tužilaštvu koji vode ima samo jedan cilj, da podignu optužnicu i samim time spriječe Milorada da se kandiduje na izborima, nema veze što će se dokazati na kraju da ni za šta nisu bili u pravu. Nisu imali mehanizam da ga spriječe drugačije pa je ovo slamka spasa, tvrdi Gorica Dodik.


(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.