30.3.2022. 19:47
0
Dodik: Nastavljamo sa onim što je NSRS uradila, u to nemojte sumnjati
Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, komentarisao je nekoliko tema, a najaktuelanija je svakako famozni prenos nadležnosti sa BiH na manji bh. entitet.

Osvrnuo se Dodik i na priče oko smjene aktuelnog ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, kao i najavljenom povećanju penzija u Republici Srpskoj.

Govoreći o prenosu nadležnosti, lider SNSD-a kaže da su zaključci NSRS-a i dalje aktuelni, te da će u tom kontekstu nastaviti provoditi ranije predviđeni plan.

- Mi smo na Skupštini donijeli određene zakone. Ti zaključci su aktuelni i Vlada je donijela zadatak da napravi operativni plan. NSRS nigdje nije odlučila da li se povlači iz procesa i u tom pogledu ćemo nastaviti da radimo ono što je NSRS uradila i u to niko ne treba da sumnja, rekao je Dodik u intervjuu za N1.

Po pitanju odnosa sa Draganom Lukačem, Dodik kaže da sa njim ima dobar odnos kao i sa svim drugim ljudima. Od njega, kako navodi, traži da svoj posao radi do kraja.

- Smjena je stvar, ako dođe do rekonstrukcije Vlade. I stalno se o tome priča. Imamo izbore koji dolaze brzo. Ljudi su u mandatima. Ja tražim od Lukača da radi svoj posao do kraja. I ovo zlo koje nas je zadesilo da se obračunamo s tim kriminalom do kraja, kazao je on.

Povećanje penzija najavljuje za početak augusta.

- Idemo i sa povećavanjem davanja realnom sektoru kako bi oni povećali platu radnicima. Vjerujemo da možemo da dođemo do kraja godine da 600 eura bude prosječne plate u RS, poručio je Dodik.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.