1.4.2022. 13:30
1
Omer Berbić iz Naše stranke: Tuzlaci konačno mogu plaćati grijanje u skladu s individualnom potrošnjom
Građani Tuzle do sada su mogli ugraditi kalorimetre samo ako bi svi stanari zgrade ili bilo kojeg objekta zajedničkog stanovanja dali saglasnost. Od jučer to mogu uraditi bez saglasnosti. Bilo je to predizborno obećanje Omera Berbića iz Naše stranke, a nakon što je postao vijećnik i inicijativa:

„Na prošloj sjednici Gradskog vijeća, prema novim tehničkim uslovima Centralnog grijanja Tuzla, moguća je ugradnja kalorimetra u stan bez saglasnosti svih stanara.

To će svakom omogućiti da plati onoliko koliko potroši, a ne paušalno. Ovakav način plaćanja je praktičniji i, na kraju krajeva, istinitiji. Mnogi su se građani osjećali zakinutim paušalnim plaćanjem a neki bi opet željeli da sami određuju kad i koliko će grijati svoje objekte. Dakle, kalorimetri povećavaju zadovoljstvo uslugom, što je također jako važno, navode iz Naše stranke.

Pozivam sve građane koji žele da im se grijanje obračunava po utrošku da pročitaju nove tehničke uslove te da se jave u preduzeće koje onda treba naći tehničko rješenje za ugradnju kalorimetara. 

Važno je naglasiti da će te tehničke promjene morati platiti potrošači te da je izuzetno zahtjevno ugraditi kalorimetre u određene zgrade sa starim sistemima. Nadamo se da će se što veći broj građana odlučiti na ovaj korak.“


(Amer M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.