7.4.2022. 17:04
0
Čampara, Tanović i Muzur: Dodatno ojačati Policijsku akademiju FMUP-a
Načelnici općina Novo Sarajevo Hasan Tanović i Ilidža Nermin Muzur danas su posjetili Policijsku akademiju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gdje su razgovarali s resornim ministrom Aljošom Čamparom i šefom Odsjeka za osnovnu policijsku obuku na akademiji Nusretom Beširevićem.

Te dvije Općine su u proteklom periodu donirale FMUP-u namjenska sredstva za opremanje sale za borilačke sportove i teretane u Policijskoj akademiji FMUP-a, a što se direktno odrazilo na poboljšanje kvaliteta obuke polaznika osnovne policijske obuke.

Beširević je zahvalio Tanoviću i Muzuru što su prepoznali važnost Policijske akademije FMUP-a i što doprinose jačanju sigurnosnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Tanović i Muzur su izrazili spremnost da i budućnosti podrže projekte FMUP-a koji se odnose na osnaživanje Policijske akademije FMUP-a, poput izgradnje poligona pješadijskih prepreka i multifunkcionalnog parka za vježbanje polaznika osnovne policijske obuke.

Poručili su da im je posebno drago što vide veliki trud i želju za jačanjem Policijske akademije FMUP-a, kako od ministra Čampare, tako i od Beširevića.

Čampara je u obraćanju polaznicima osnovne policijske obuke izrazio uvjerenje kako će svi po okončanju školovanja u Policijskoj akademiji FMUP-a časno i pošteno obavljati svoj posao uz strogo poštivanje zakona, te služiti svojoj državi.

Trenutno se u Policijskoj akademiji FMUP-a školuje ukupno 208 polaznika koji će po okončanju školovanja biti postavljeni na radna mjesta policajaca i mlađih inspektora, saopćeno je iz FMUP-a.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.