13.4.2022. 11:51
0
Burno u NSRS, pljušte optužbe i uvrede: Miladin Stanić udaljen sa sjednice
FOTO: Screenshot
Narodna skupština Republike Srpske danas raspravlja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske – po hitnom postupku. Prethodno je razmotren Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku Republike Srpske, također po hitnom postupku.

Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS, udaljen je sa sjednice zbog vrijeđanja ministrice finansija RS Zore Vidović, piše Oslobođenje.

Denis Šulić, predsjedavajući na sjednici, Staniću je izrekao mjeru udaljavanja sa današnjeg zasjedanja, ali je, kako su Nezavisne nezvanično saznali, na kraju ipak odlučeno da bude udaljen samo sa ove tačke dnevnog reda, koja se odnosi na Prijedlog Zakona o poreskom postupku.

Stanić je Vidović optužio za korupciju, a Vidović je rekla da će zbog navoda koje je izrekao tužiti Stanića.

Nakon isključivanja Stanića sa sjednice, parlament je nastavio s radom.

U međuvremenu, na sjednicu je došao i predsjednik Vlade Radovan Višković.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.