18.4.2022. 13:19
0
Premijer ZDK: Grb Općine Kakanj je priznanje za cjelokupnu Vladu ZDK-a
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić dobitnik je Grba Općine Kakanj, najvišeg javnog priznanja koje se dodjeljuje povodom 15. aprila, Dana Općine Kakanj.

Priznanje premijeru Bašiću koje je uručeno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj, dodijeljeno je za izuzetne uspjehe u radu i ostvarenje nadprosječnih rezultata rada i poslovanja, afirmaciju i promociju općine Kakanj, te doprinos općini u privrednom razvoju i izgradnji infrastrukturnih objekata.

Obraćajući se prisutnim vijećnicima i gostima, Bašić je zahvalio svima koji su ga nominirali za dodjelu priznanja, a Općinskom vijeću Kakanj što je prihvatilo nominaciju, naglasivši da je Grb priznanje za cjelokupnu Vladu Zeničko-dobojskog kantona, na čije je čelo imenovan prije dvije godine.


Rekao je da je kanton prošle godine "stao na noge i godinu završio sa budžetskim suficitom", te da je Vlada, i pored pandemije, uspjela realizirati brojne razvojne projekte, poticati jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i obrta, jačati turizam, graditi poslovne zone i općenito unapređivati ambijent za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

- Najviše toga smo uradili vlastitim snagama i sredstvima. Zeničko-dobojski kanton je stabilan politički i ekonomski, možda najstabilniji u Federaciji BiH. Mi smo kičma ekonomije Federacije i Bosne i Hercegovine - rekao je premijer ZDK.


Mirnes Bašić rođen je u Kaknju, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, doslocirana nastava u Zenici. Prije 21 godinu zasnovao je radni odnos u Rudniku mrkog uglja, a posljednjih sedam godina je član Vlade Zeničko-dobojskog kantona, prvo kao ministar, a potom kao premijer, saopćeno je iz Press službe ZDK.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.