20.4.2022. 13:37
0
Stanivuković otkriva šta će reći Schmidtu: On je realnost, legitimitet mu je dao Vučić, moj stav će biti patriotski
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potvrdio je još jednom da će se sastati sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom nakon praznika te je otkrio o čemu će sa njim pričati.

Stanivuković ističe kako je mnogo tema za razgovor jer je teška situacija u BiH.

- Razgovarati treba i moj stav je da Banjaluka, Srbi i RS trebaju uvijek biti za pregovaračkim stolom, uvijek biti u igri ne van nje i smatram da se prije ili kasnije svaki sukob i nesuglasica završava razgovorom i rješenjem. Moj stav će biti patriotski i nacionalno osviješten, bit će u skladu sa stavovima i zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je.

Stanivuković navodi kako će sa Schmidtom prije svega razgovarati o bonskim ovlaštenjima te će mu prenijeti kako je on lično protiv toga da se uzima imovina koja pripada RS.

- Čak sam u jednom od razgovora čuo da je Schmidt rekao da nije upitna RS i njeno postojanje, međutim, postoje i druge odluke koje se nameću, a za koje mi nismo i smatram da to trebam reći, dodao je Stanivuković.

On je naveo kako priča o nepriznavanju Schmidta ne pije vode jer mu je legitimitet dao Aleksandar Vučić sa sastankom u Beogradu dodavši da je Schmidt realnost, postoji i ovdje je u BiH.

Osvrćući se na održavanje današnjeg skupa “Sloboda” u Banjaluci, Stanivuković je istakao da principijelno i suštinski podržava svakog borca, kao i čovjeka pa čak i onda kada se bori i za svoja, ali i za prava vlasti ili opozicije.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.