20.4.2022. 20:15
0
Turković o prijetnjama Schmidtu: Šokantne poruke sa demonstracija u Banjaluci
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oštro je osudila prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu izrečene na današnjem skupu u Banjaluci.

“Šokantne poruke sa demonstracija u Banja Luci! Apsolutno su neprihvatljive prijetnje visokom predstavniku”, napisala je Turković na zvaničnom Facebook nalogu.

Dodala je kako je “krajnje vrijeme da se zaustavi opasna radikalizacija BiH i regiona po matrici iz Ukrajine”, te još jednom iskazala podršku radu OHR-a i visokog predstavnika u BiH.

Podsjetimo, u Banjaluci je danas održan skup “Sloboda” koji je formalno organizirala Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini RS. Skup su podržali predstavnici vlasti ovog entiteta.

Na skupu su upućene prijetnje smrću visokom predstavniku, na šta ni prisutni predstavnici vlasti nisu reagovali.

Skupina harmonikaša pjevala je: “O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama”. Tokom skandalozne pjesme Dodik i entitetska predsjednica Željka Cvijanović su se smješkali.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.