21.4.2022. 17:35
0
Gas opet poskupljuje: Enormno povećanje cijena plina u Sarajevu, građani će račune plaćati više i do 40 posto
Nakon što je početkom ove godine cijena plina povećana za 14,95 posto, stupanjem na snagu nove odluke Vlade FBiH o davanju saglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog plina, od jučer je plin skuplji za 21,7 posto.

U Kantonu Sarajevo dio poskupljenja do sada je subvencionirala Kantonalna vlada, no za sada to više neće biti slučaj.

Najave su da će računi ukupno porasti do vrtoglavih 40 posto.

Čini se da nove cijene ovaj puta neće biti subvencionisane niti od jednog nivoa vlasti.

Kompanija Sarajevogas objavila je da će se nova cijena prirodnog plina za distributivna privredna društva na području Federacije BiH početi primjenjivati od 01.04.2022.godine, odnosno na nadolazećem računu.

- Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 14.04.2022.godine donijela je Odluku o davanju saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, a koja će se primjenjivati od 01.04.2022.godine. Nova cijena iznosi 809 KM/1000 Sm3, odnosno 0,809 KM/Sm3 - saopćeno je iz Sarajevogasa.

Odluka je objavljena jučer, 20.04.2022.godine u Službenim novinama FBiH, kada je i stupila na snagu.

image

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.