25.4.2022. 18:21
0
Muzur obišao osobe starije od 80 godina i uručio im simboličnu novčanu pomoć
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, proteklih dana obišao je građanke i građane Ilidže starije od 80 godina, te im uručio simboličnu novčanu pomoć.

Za ovaj program, koji Općina Ilidža realizira preko Stručne službe za koordinaciju rada mjesnih zajednica, izdvojeno je ukupno 157.430 KM. 

Kako je saopćeno iz Općine, od 2.249 stanovnika Ilidže starijih od 80 godina, načelnik Muzur je pojedine želio lično posjetiti, te u razgovoru s njima čuti njihove potrebe, želje ali i ideje. 

- Nastojimo, koliko god smo u mogućnosti, da mislimo na sve naše sugrađane. Posebno želimo pomoći starijim osobama, koje su kroz svoj životni i radni vijek aktivno doprinosile razvoju naše lokalne zajednice - kazao je načelnik Muzur. 

Tokom posjete jednoj od ustanova koje vode brigu o osobama treće životne dobi, a koja se nalazi na području općine Ilidža, njeni korisnici bili su iznenađeni posjetom načelnika.
Osim zahvalnice, načelniku su kazali su da im posjeta i pažnja ne znače ništa manje od novčanog iznosa kojeg su dobili, te su mu uputili poziv za druženje nakon ramazana. 

- Pozitivna energija ovih ljudi me zaista iznenadila. Od njih se ima šta čuti i naučiti. Zakazali smo i novo druženje, uz kafu, poslije ramazana - kazao je Muzur.

Naglasio je da će Općina Ilidža i u narednom periodu nastojati pokazati senzibilitet prema svim građanima Ilidže, naravno u skladu sa svojim mogućnostima. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.