26.4.2022. 8:08
0
Potpuna obustava tramvajskog saobraćaja od 15. maja
Tramvajski saobraćaj od sredine maja biće totalno obustavljen, jer bi tada trebala početi rekonstrukcija tramvajske pruge od Čengić-Vile. Potvrdio je ovo Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS-a i dodao da će umjesto tramvaja na relaciji Ilidža - Baščaršija saobraćati autobusi.

DOVOLJNO AUTOBUSA

- Pretpostavka je da će sredinom maja krenuti rekonstrukcija prema Čengić-Vili. Kada uđemo u taj dio, mi ćemo raditi jednu reviziju tramvajskog prevoza. Umjesto tramvaja, građanima će na raspolaganju biti autobusi i biće ih dovoljno, tako da ne trebaju biti zabrinuti, rekao je Šteta. Većinu autobuskog prevoza na novoj liniji Ilidža - Baščaršija preuzet će Centrotrans, čiji autobusi uglavnom trenutno voze i na relaciji Ilidža - Čengić-Vila.

Projekt obnove pruge od Ilidže do Marijin-Dvora će koštati 20,4 miliona eura

Rekonstrukcija tramvajske pruge počela je krajem augusta prošle godine, a obnavlja se u dužini od 21,4 kilometra. Prvobitni plan je bio da kompletna rekonstrukcija pruge traje 730 dana, odnosno dvije godine. Projekt obnove pruge od Ilidže do Marijin-Dvora će koštati 20,4 miliona eura.

POSTAVLJANJE ŠINA

- Prva faza je Ilidža - Nedžarići, a nakon 90 dana produžujemo od Nedžarića do Remize. Rok za završetak radova od Ilidže do Remize je do 1. maja naredne godine. Nakon toga idemo dalje prema Čengić-Vili. Projekt finansira EBRD preko kreditnih sredstava. Izvođači radova su dvije kineske kompanije. Podizvođači su respektabilne domaće kompanije, izjavio je ministar Šteta u augustu prošle godine. Završeno je betoniranje na prvom dijelu od Stupske petlje prema Nedžarićima. Postavljanje betonske podloge uvod je za stavljanje šina, a taj posao sasvim sigurno neće biti završen do 1. maja, kako je ministar ranije najavio, prenosi Oslobođenje.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.