27.4.2022. 9:57
0
U toku je akcija Diablo 2: Pretresi na više lokacija u Sarajevu. Novcem "zarađenim" trgovinom velikih količina droge kupovali imovinu u BiH
Policijski službenici Granične policije BiH, na širem području Sarajeva, realiziraju operativnu akciju, kodnog naziva Diablo 2, prilikom čega se vrše pretresi na šest lokacija, koje koriste osumnjičene osobe.

"Navedene aktivnosti se provode u suradnji sa EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, kao članovi grupe za organizirani kriminal, počinile krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama te pranje novca na način da su organizirano iz BiH i drugih država regije, krijumčarili veče količine opojne droge marihuane - skanka u države Europske unije.

Provođenjem mjera i radnji, policijski službenici Granične policije BiH su zadokumentirali da su članovi grupe za organizirani kriminal prokrijumčarili oko 1.000 kilograma marihuane – skanka, čime je pribavljena protupravna imovinska korist u većem iznosu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

O ovoj akciji oglasilo se i Tužilaštvo BiH odakle navode da se akcija provodi na području Sarajeva ali i drugih gradova u BiH.

"Aktivnosti se provode u okviru predmeta u kojem je ostvarena saradnja sa strukturama Europola, Eurojust-a i zemalja EU. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni u ovom predmetu su duži vremenski period vršili krijumčarenje u Bosnu i Hercegovinu i dalju distribuciju prema ilegalnom narko-tržištu zemalja sjeverne Europe, velikih količina opojne marihuane - skanka, ali i drugih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže velike iznose i na taj način sticali nezakonitu imovinsku korist, koju su između ostalog, ulagali u kupovinu različite imovine u BiH.

Nakon što osumnjičeni budu dovedeni postupajućem tužiocu, bit će ispitani i tužilac će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu", naveli su iz Tužilaštva BiH, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.