27.4.2022. 15:04
0
Dodik: Spreman sam za novu pobjedu moje partije, što će vojnici EUFOR-a ispred škola i vrtića
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da su pojedinci uspjeli s opstrukcijom oko Izbornog zakona BiH.

- Nemam ništa protiv da se izbori održe sutra. Moja partija i ja smo spremni na još jednu pobjedu. Očito da bošnjačko-muslimanska strana opstruira Izborni zakon. Hoće opet da izaberu svog tipa u Predsjedništvo, umjesto legitimnog Hrvata - kaže Milorad Dodik.

Dodao je kako se raduje ponovnoj pobjedi svoje partije.

- Zbog galame iz Sarajeva odjednom se pojavilo dodatnih 500 vojnika koji kruže po BiH, tu su ispred škola, vrtića... E protiv takve smo misije Althea. Athea (EUFOR) može nastaviti svoju misiju u BiH kao u prethodnim godinama, ali ne može vršiti ovakve nove operacije bez saglasnosti i odluke Predsjedništva BiH. Za to se zalažem - rekao je Dodik.

Poručio je da danas član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije bio prisutan, te da je kako kaže imao preča posla.

- Amerika ostaje pri tome da je gospodin Christian Schmidt visoki predstavnik, a mi pri tome da on to nije. I ti njegovi napori, eventualne odluke neće biti uvažene jer se radi o običnom građaninu koji nema legitmitet Vijeća sigurnosti - rekao je Dodik.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.